Gardenhouse

B&B 2Wittekaters aan de rand van Nationaal Park de Weerribben-Wieden, Giethoorn.

Gezellig, knus en relaxt overnachten , genieten van de rust tussen weilanden met schapen en koeien op uw eigen terras en onze bloemrijke tuin met schitterend uitzicht! Bij Nationaal Park de Weerribben, Giethoorn en de tulpen velden. De oeroude havenplaatsjes Blokzijl , Lemmer en Urk zijn vlakbij. Het kleine huisje is in oud Hollandse stijl, met ruime 1 pers bedstee en 1 pers bed samen voegen tot 2 pers bed en privé badkamer in het huisje, thee-en koffiezet mogelijkheden, koelkastje, tv, wifi.

De ruimte
Welkom in onze oude, kleine B & B in grootmoeders stijl. De B & B is voorzien van alle gemakken, zoals serviesgoed, een koffiezetapparaat en een waterkoker om thee te zetten. U kunt geen gebruik maken van een keuken. Verder vindt u er handdoeken en washandjes, en allerlei leesmateriaal en spelletjes om uzelf te vermaken, als u geen zin heeft om TV te kijken, welke ook aanwezig is. In de zomermaanden kunt u ook gebruik maken van de kleine koelkast die aanwezig is. De B & B is daarnaast voorzien van een prachtige ouderwetse ruime 1-persoons bedstee van 2,05 m. bij 1 m., onder de bedstee is een tweede zeer ruim 1-persoons bed dat je eronderuit trekt en daarna elektrisch op dezelfde hoogte kunt brengen met de bedstee, zodat ze samen één heel groot 2-persoons bed vormen.
Wij dekken de bedden niet standaard met donskussens, in verband met mensen die evt. allergisch kunnen zijn. De ensuite douche- toiletruimte is in hetzelfde huisje.
Deze toiletruimte is ook voorzien van grootmoeders wastafel e.d., maar is tevens van alle luxe voorzien, zoals een haardroger, licht bij de spiegel om te scheren. De B & B heeft een prachtig eigen privé-terras aan de sloot met uitzicht op de dijk en weids uitzicht over de landerijen en Het Nationaal Park De Weerribben in de verte

Toegang voor gasten
Uw heeft een prive B&B met een eigen terras en eigen Douche -WC ensuite in hetzelfde huisje . Daarnaast heeft u toegang tot de gehele tuin.

foto’s

Ligging B&B en andere dingen waar je op moet letten
Welkom in onze oude, kleine B & B in grootmoeders stijl, die 1,7 kilometer buiten het piepkleine dorpje : Blankenham ligt, richting Kuinre, op de grens van Het Oude Land en Het Nieuwe Land aan de oude Zuiderzeedijk. Het boerderijtje ligt aan de rand van het prachtige Nationaal Park De Weerribben, een prachtig ongerept moerasgebied met het grootste drijvende moerasbos van Europa. Het Nationaal Park verbind de prachtige plaatsjes als Blokzijl, Giethoorn, Kalenberg, Ossenzijl en natuurlijk Blankenham met elkaar, o.a. door middel van een aantal prachtige fiets- en vaarroutes.

In de omgeving ligt een grote hoeveelheid natuurschoon gekenmerkt door de oude Zuiderzeedijk die zich door het weidse landschap kronkelt als gevolg van de vroegere dijkdoorbraken, waardoor er aan de moeraszijde van de dijk (het Oude Land genoemd) verscheidene kolken zijn ontstaan. De Zuiderzeeroute die door veel Nederlanders en anderen wordt gefietst loopt op enkele kilometers bij de B & B vandaan, door het prachtige Kalenberg dat met zijn 52 bruggetjes doet denken aan het verderop gelegen Giethoorn, ook wel “Hollands Venetie” genoemd.
Onze B & B ligt vrij afgelegen en is dan ook moeilijk te bereiken met het openbaar vervoer. De dichtsbijzijnde bushalte is 3 km. bij ons vandaan in Kuinre. Er is altijd een mogelijkheid om U daar vandaan op te halen. Daarnaast rijdt er ook een plaatselijke OV-taxi die U naar ons huis brengt en ook weer ophaalt, mits u de taxi minimaal een uur voordat U wil vertrekken telefonisch besteld.

In het kort

Inchecken : van 17:00 tot 20:00 Uitchecken : van 09:00 tot 11:00 (in overleg).
Betaalmethoden : Aanbetaling per Overboeking (vooruit) , restbedrag contant bij aankomst (geen pin).
Talen : Engels, Duits, beetje Frans
Type bed & breakfast : Boerderijtje (woonboerderijtje) met houten bijgebouwen.
Geschikt voor : Zakenmensen , Rustzoekers, Romantici. Senioren, Kinderen.
Ontbijt : Ontbijt wordt geserveerd.
Lunch : Op verzoek lunchpakket of lunch mogelijk.
Diner : Op verzoek diner mogelijk bij vriendin (in overleg). Er kan geen gebruik worden gemaakt van de keuken .
Huisdieren : Huisdieren zijn niet meer welkom i.v.m. diverse slechte ervaringen.
Roken : Niet roken in gehele B&B.
Faciliteiten : Zitkamer, Slaapkamer, Koffie-en theezet mogelijkheden, Géén keuken!, Koelkastje, TV, WiFI, Terras, Tuin, Fietsverhuur,Toeristische informatie, Afsluitbare fietsenstalling , Spelletjes en strips.

Prijzen :

Lunchpakket (optioneel € )
Diner (in overleg optioneel  €)

Fietsverhuur per dag   €10,00