Old Dutch

B&B 2Wittekaters aan de rand van Nationaal Park de Weerribben, Giethoorn.

Gezellig, knus en relaxt overnachten , genieten van de rust tussen weilanden met schapen en koeien op uw eigen terras en onze bloemrijke tuin met schitterend uitzicht! Bij Nationaal Park de Weerribben, Giethoorn en de tulpen velden. De oeroude havenplaatsjes Blokzijl , Lemmer en Urk zijn vlakbij. Het kleine huisje is in oud Hollandse stijl, met ruime 2 pers bedstee en privé badkamer in een aprart huisje direct ernaast, thee-en koffiezet mogelijkheden, koelkastje, tv, wifi.

De ruimte
Welkom in onze oude, kleine B & B in grootmoeders stijl. De B & B is voorzien van alle gemakken, zoals serviesgoed, een koffiezetapparaat en een waterkoker om thee te zetten. U kunt geen gebruik maken van een keuken. Verder vindt u er handdoeken en washandjes, en allerlei leesmateriaal en spelletjes om uzelf te vermaken, als u geen zin heeft om TV te kijken, welke ook aanwezig is. In de zomermaanden kunt u ook gebruik maken van de kleine koelkast die aanwezig is. De B & B is daarnaast voorzien van een prachtige ouderwetse 2-persoons bedstee, die de mogelijkheid heeft om aan alle zijden geopend te worden d.m.v. louvredeuren, zodat het helemaal niet klein of benauwend overkomt.
Onze B & B is dus een klein huisje met een woonruimte die is aangesloten via een ronde boog met het slaapgedeelte, waar een 2-pers. bedstee in staat. Het is niet heel groot, maar erg gezellig. Wij dekken de bedden niet standaard met donskussens, in verband met mensen die evt. allergisch kunnen zijn, maar als u ernaar vraagt, dan kunt u uiteraard gebruik maken van onze donskussens. Verder is er een ochtendjas aanwezig voor de uitstapjes naar uw eigen prive douche- en toiletruimte die in een apart huisje direct naast het B & B-huisje staat. Deze toiletruimte is ook voorzien van grootmoeders wastafel e.d., maar is tevens van alle luxe voorzien, zoals een haardroger, licht bij de spiegel om te scheren en een kacheltje voor de evt. verwarming in de wintermaanden. De B & B heeft een prachtig eigen privé-terras aan de sloot met uitzicht op de dijk en weids uitzicht over de landerijen en Het Nationaal Park De Weerribben in de verte.

Toegang voor gasten
Uw heeft een prive B&B met een eigen terras en een direct naast het huisje gelegen eigen Douche -WC huisje/badkamer. Daarnaast heeft u toegang tot de gehele tuin.

Ligging B&B en andere dingen waar je op moet letten
Welkom in onze oude, kleine B & B in grootmoeders stijl, die 1,7 kilometer buiten het piepkleine dorpje : Blankenham ligt, richting Kuinre, op de grens van Het Oude Land en Het Nieuwe Land aan de oude Zuiderzeedijk. Het boerderijtje ligt aan de rand van het prachtige Nationaal Park De Weerribben, een prachtig ongerept moerasgebied met het grootste drijvende moerasbos van Europa. Het Nationaal Park verbind de prachtige plaatsjes als Blokzijl, Giethoorn, Kalenberg, Ossenzijl en natuurlijk Blankenham met elkaar, o.a. door middel van een aantal prachtige fiets- en vaarroutes.
In de omgeving ligt een grote hoeveelheid natuurschoon gekenmerkt door de oude Zuiderzeedijk die zich door het weidse landschap kronkelt als gevolg van de vroegere dijkdoorbraken, waardoor er aan de moeraszijde van de dijk (het Oude Land genoemd) verscheidene kolken zijn ontstaan. De Zuiderzeeroute die door veel Nederlanders en anderen wordt gefietst loopt op enkele kilometers bij de B & B vandaan, door het prachtige Kalenberg dat met zijn 52 bruggetjes doet denken aan het verderop gelegen Giethoorn, ook wel “Hollands Venetie” genoemd.
Onze B & B ligt vrij afgelegen en is dan ook moeilijk te bereiken met het openbaar vervoer. De dichtsbijzijnde bushalte is 3 km. bij ons vandaan in Kuinre. Er is altijd een mogelijkheid om U daar vandaan op te halen. Daarnaast rijdt er ook een plaatselijke OV-taxi die U naar ons huis brengt en ook weer ophaalt, mits u de taxi minimaal een uur voordat U wil vertrekken telefonisch besteld.

In het kort

Inchecken : van 17:00 tot 20:00 Uitchecken : van 09:00 tot 11:00 (in overleg).
Betaalmethoden : Aanbetaling per Overboeking (vooruit) , restbedrag contant bij aankomst (geen pin).
Talen : Engels, Duits, beetje Frans
Type bed & breakfast : Boerderijtje (woonboerderijtje) met houten bijgebouwen.
Geschikt voor : Zakenmensen , Rustzoekers, Romantici. Senioren, Kinderen.
Ontbijt : Ontbijt wordt geserveerd.
Lunch : Op verzoek lunchpakket of lunch mogelijk.
Diner : Op verzoek diner mogelijk bij vriendin (in overleg). Er kan geen gebruik worden gemaakt van de keuken .
Huisdieren : Huisdieren zijn niet meer welkom i.v.m. diverse slechte ervaringen.
Roken : Niet roken in gehele B&B.
Faciliteiten : Zitkamer, Slaapkamer, Koffie-en theezet mogelijkheden, Géén keuken!, Koelkastje, TV, WiFI, Terras, Tuin, Fietsverhuur,Toeristische informatie, Afsluitbare fietsenstalling , Spelletjes en strips, Badjas.

Prijzen :

Lunchpakket (optioneel €
Diner (in overleg optioneel  €
Fietsverhuur per dag   € 10,00